Activiteit
Beluister en lees eerst aandachtig de tekst en probeer daarna de vragen te beantwoorden!

(Ga met je muis over of klik op een onderstreept woord en de vertaling verschijnt!)

Beluister de tekst! :

Optimisme
Optimisme is goed voor je hart !

Geluk, tevredenheid en vooral optimisme zouden je wel eens kunnen beschermen tegen hartaanvallen, beroertes en andere cardiovasculaire ziektes. Dat vonden artikels van de Harvard School of Public Health.

"Gezondheid is meer dan gewoon afwezigheid van ziekte", vertelt onderzoekster Julia Boehm. "Dus besloten we te onderzoeken hoe optimisme en geluk je kunnen beschermen tegen hart- en vaatziektes."

Om dit na te gaan bekeken Boehm en haar collega's meer dan 200 studies van de afgelopen decennia. Daaruit bleek dat mensen die gelukkig en optimistisch zijn gezonder leven. Zo bewegen ze meer, eten ze gezonder en zorgen ze dat ze voldoende slapen. Daarenboven bleek er een verband te bestaan tussen positivisme en een lage bloeddruk ...

In een latere fase willen de onderzoekers nog nagaan of je net gezonder gaat leven, omdat je gelukkig bent. Ofdat je gelukkig wordt van gezond te leven.


"JUIST" of "VERKEERD"
 1   Optimistisch zijn is goed voor de gezondheid.
Juist Verkeerd

 2   Gezond zijn is gewoon niet ziek zijn.
Juist Verkeerd

 3   "Cardiovasculaire ziektes" betekent ongeveer hetzelfde als "hart- en vaatziektes".
Juist Verkeerd

 4   Deze studie werd tussen 2000 en 2010 gerealiseerd.
Juist Verkeerd

 5   "Gezonder leven" is "meer bewegen, gezonder eten en voldoende slapen".
Juist Verkeerd
Icône d'outil pédagogique "Vul in"-oefening
Probeer de tekst in te vullen!

Optimisme is goed voor je hart

Gebruik de volgende woorden :

gezonder - Gezondheid - bloeddruk - bewegen - ziektes - beschermen - optimisme - afgelopen - voldoende - hartaanvallen

Geluk, tevredenheid en vooral zouden je wel eens kunnen beschermen tegen , beroertes en andere cardiovasculaire . Dat vonden artikels van de Harvard School of Public Health.

" is meer dan gewoon afwezigheid van ziekte", vertelt onderzoekster Julia Boehm. "Dus besloten we te onderzoeken hoe optimisme en geluk je kunnen tegen hart- en vaatziektes."

Om dit na te gaan bekeken Boehm en haar collega's meer dan 200 studies van de decennia. Daaruit bleek dat mensen die gelukkig en optimistisch zijn leven. Zo ze meer, eten ze gezonder en zorgen ze dat ze slapen. Daarenboven bleek er een verband te bestaan tussen positivisme en een lage ...

In een latere fase willen de onderzoekers nog nagaan of je net gezonder gaat leven, omdat je gelukkig bent. Ofdat je gelukkig wordt van gezond te leven.